Hitta dina träningsbyxor

Med rätt träningskläder kan du få ett roligare och lättare träningspass. Det gäller att veta vad du är ute efter: idag är det väldigt vanligt med träningstights med hög midja. Varför då?

Allt sitter på plats

Denna tyg av träningstights har blivit en storsäljare i hela landet. De finns i flera storlekar och färger och i princip alla träningsmärken har sin egen variant på tights med hög midja.De passar till de flesta sortens träningspass. Fördelarna med denna typ av kläder är att de håller sig uppe, du behöver inte oroa dig för att visa baken när du böjer dig framåt för att knyta skorna! Om du gillar att träna i bara en sport-BH upptill kan en hög midja får dig att känna dig mindre naken, men samtidigt håller du dig sval och bekväm. Skönt för ett joggingpass på sommar- och vårdagar.Tightsen är extra sköna de dagar du känner dig lite uppsvälld. Ett par byxor som håller in magen lite kan vara det som gör att träningen blir av. Även de med löshud eller liter mer fett på magen kan gynnas av den höga midjan, magen hålls på plats under hela passet.

Tights med kompressions

Om du vill hålla in magen och rumpan lite extra finns det också träningstights med hög midja som består av kompressionsmaterial. Då smiter byxorna om lite extra och kramar dina former. Det finns dem som yrkar på att det ger bättre prestation, men det kanske du får ta med en nypa salt. Det vi kan säga är att många älskar känslan av riktigt tajta träningsbyxor och tycker att det är lättare att springa och vara aktiv när mage och rumpa hålls fast av kompressionsmaterialet.

Bra när du älskar yoga

Byxorna med hög midja är väl lämpade för stora rörelser som till exempel yoga. Du behöver inte oroa dig för att blotta magen eller känna det kalla golvet mot svanken när du gör övningarna. Det kan också vara lättare att känna om du spänner magmusklerna ordentligt. Du kan nämligen känna efter om byxorna stramar åt runt magen eller inte.Det är alltså väl värt att prova denna typ av träningstights. Vi tror du kommer att bli lika frälst som oss!