Så väljer du rätt cykelkläder för utomhusträning

Att ha rätt kläder när du tränar utomhus kan göra stor skillnad för hur du presterar och hur bekväm du känner dig. För cykelträning är det speciellt viktigt att ha kläder som passar för just den typen av träning. Här är några tips för hur du väljer rätt cykelkläder.

Välj kläder efter väderförhållanden

Vilka kläder du ska ha beror till stor del på vilket väder det är ute. När det är kallt behöver du klä dig varmt och skydda dig mot vind och regn. När det är varmt behöver du klä dig svalt och se till att du inte blir överhettad. Hos Cykloteket.se så hittar du det du ebhöver för din cykelträning.

Tänk på ventilationen

Det är viktigt att ha kläder som är ventilerande så att du inte blir för varm och svettig. Cykelkläder är ofta gjorda av material som är ventilerande och som transporterar bort fukt från kroppen. Detta gör att du kan känna dig bekväm även under intensiv träning.

Välj kläder som passar för cykling

Cykelkläder är utformade för att passa för cykling och har därför vissa funktioner som är viktiga. Till exempel har cykelbyxor en stoppad insida som ger extra stöd och komfort när du sitter på sadeln under längre tidsperioder. Cykeltröjor är ofta längre i ryggen för att täcka ryggen när du sitter framåtlutad på cykeln.

Var noga med passformen

För att kläderna ska vara så bekväma som möjligt är det viktigt att de sitter rätt på kroppen. Cykelkläder ska vara tighta men inte så tighta att det blir obekvämt. Det är också viktigt att de inte är för lösa då detta kan skapa vindmotstånd och påverka din prestation negativt.

Välj kläder efter din stil

Sist men inte minst är det viktigt att välja kläder som passar din stil och personliga preferenser. Det finns många olika färger och mönster att välja mellan, så välj något som du känner dig bekväm och självsäker i.

Att välja rätt cykelkläder kan göra att du känner dig mer bekväm och kan prestera bättre under träningen. Genom att välja kläder som passar för cykling, är ventilerande och passar för väderförhållandena kan du få ut det mesta av din träning.