Om du har problem med dina urinvägar

Att ha problem med urinvägarna är något som de allra flesta kvinnor och även vissa män upplever någon gång i livet. Problem med urinvägarna kan vara riktigt jobbigt och även vara väldigt smärtsamt. Det finns dock några saker du kan göra för att försöka lindra dina symtom.

Lindra besvär i urinvägar

Eftersom besvär i urinvägarna många gånger beror på att bakterier har tagit sig in i urinröret och urinblåsan kan du testa att dricka mer vätska än vanligt, helst vatten. Genom att du dricker mer behöver du också kissa mer, vilket kan göra att du kissar ut bakterierna. Även om du inte lyckas kissa ut bakterierna kan det vara skönare att gå på toaletten när urinblåsan är mer fylld.

Har du ont antingen i magpartiet eller i underlivet kan det vara skönt att värma området. Om du har en värmedyna eller en vetekudde kan du pröva att lägga den där du upplever smärtan. Även ett varmt bad kan vara skönt när du upplever smärta. Värme hjälper nämligen till att minska smärtan men även inflammationen.

Ett sista tips är att du använder dig av receptfria värktabletter. Till exempel Alvedon eller Ipren kan hjälpa till att minska smärtan. Läs mer här om du vill veta mer.