Träning under sommarmånaderna

Träning är något som är perfekt att ägna sig åt under den varma sommaren. Oavsett vilken nivå man ligger på träningsmässigt erbjuder dessa månader otroligt många alternativ för dig som vill röra på dig. Vi tänkte idag tipsa om några av dessa.

Löpning

Att löpa är något som passar utmärkt för sommaren. Det varma vädret och den långa dagarna gör att man själv kan bestämma när man ska göra det och man kan i princip göra det var som helst. Hemmet, på resan eller i sommarstugan. Det är bara att snöra på sig skorna och ge sig ut.

Simning

Att simma är en underskattad träningsform. Du tränar inte bara hela kroppen när du gör det. Det är också väldigt skonsamt om du till exempel är skadad eller har andra krämpor. En lugnare variant och en riktigt sommarklassiker är annars att bada. Ett perfekt sätt att svalka sig på och någonting som passar människor i alla åldrar. En idealisk familjeaktivitet med andra ord.

Fotboll

De flesta har säkert någon gång provat på fotboll. Även om du inte helt fastnat för det tidigare innebär sommaren en chans att ompröva detta. Om du tycker att löpning känns tråkigt kan detta vara ett fullgott alternativ. Man tänker inte lika mycket på att man springer när man jagar en boll. Du får alltså löpträningen samtidigt som du har roligt. Win-win med andra ord.

Som du märker erbjuder sommaren många träningsmöjligheter om man vill. Och då har vi inte ens nämnt cykel, kanot och andra sätt att ta sig fram på som samtidigt innebär träning. Kanske finns det ett utegym i närheten där du bor? Bara din fantasi sätter gränserna. Lycka till!