Redskap att ha i hemmet

För den som inte har råd, tid eller kan ta sig till gymmet är det så klart möjligt att träna genom hela kroppen direkt i hemmet. För att få den bästa träningen behöver man lite olika redskap. Här är våra rekommendationer på det som borde finnas hemma. gym at home workout training_343617365

Skivstång

Detta kan köpas som hela paket med skivstång och viktplattor i flera vikter, ända upp till en totalvikt av 195 kg för dem som vill lära sig lyfta riktigt tungt. Med en skivstång kan man träna på över- och underkropp. Du kan hitta videos på nätet som visar hur man ska lyfta en skivstång, något som är viktigt att lära sig så man inte skadar ryggen.

Pilatesboll

En pilatesboll är i princip bara en uppblåsbar boll, men den är perfekt för hemmaträning. På en pilatesboll kan man träna upp corestyrka och egentligen göra övningar som tar på hela kroppen. Det är en bra hjälpreda om du vill lära dig göra armhävningar eller plankan. Bollen tar så klart lite plats i hemmet men går alltid att släppta ut luften vilket gör den ideal som resekamrat.

Kettlebell

Som en kanonkula med handtag, har den beskrivits. En kettlebell är ett annat sätt att arbeta med vikter. Du tränar mycket armar och överkropp och ska gärna ha flera kettlebells i olika vikter för att träna mer varierat och kunna öka i vikt efter några veckors arbete. Med kettlebells kan man träna effektivt och ta sig genom ett träningspass snabbt. Men det kan vara en bra idé att lära sig hantera kettlebells av en expert eftersom det tar ett tag att lära sig rätt teknik.