Ta hand om dig efter din träning

Det är positivt med träning. När du tränar får du en bättre fysisk och psykisk hälsa. Detta beror på att träning minskar risken för vissa sjukdomar men också för stress och ångest. Ibland kan återhämtning efter träning glömmas bort, men det är viktigt att du tar hand om dig själv efter träningen. Kroppen och sinnet behöver återhämtning.

Rengöring

Duscha efter träning är viktigt. Att rengöra din kropp är bra för huden men kan även vara lugnande för sinnet. Du behöver produkter som bidrar till att stärka och återfukta din hud då regelbundna duschar kan leda till uttorkad hud. Du hittar bra produkter att använda efter träning på nätet, för att ta hand om din hy och samtidigt dig själv.

Vatten

Drick vatten även efter din träning. Du som tränar regelbundet behöver dricka mycket vatten eftersom din kropp använder mer än hos någon som inte tränar. För att ta hand om dig själv efter din träning bör du fortsätta att dricka vatten även efter du avslutat ditt pass. Det beror på att kroppen fortfarande göra av med extra mycket vatten. Dricker du mer vatten hjälper du även din hud att återfukta sig själv.

Det är mycket bra att du tränar med glöm inte att ta hand om dig även efter träningen!