Bra träningsformer för de kommande vintermånaderna

Träning är inte något vi bara lägger på hyllan för att årstiden ändras. Men om du börjat med en träningsform som kanske inte känns lämpar sig vintermånaderna gäller det ju att hitta något nytt istället.

Skridskor

Skridskoåkning har många fördelar som en träningsform. Till att börja med är det inte bara bra konditionsträning, utan kommer även stärka de stora muskelgrupperna i lår och sätet. Det är också ett bra alternativ för personer med knäproblem då du inte upplever några stötar som vid löpning. Och allt du behöver är ju egentligen ett par skridskor, vilket du kan hitta för riktigt bra pris om du bara letar runt något. Du kan enkelt sedan börja åka i någon av landets många skidhallar.

Längdskidor

Längdskidåkning är en annan träningsform som ju är ett självklart alternativ under vintern. Men det går så klart att börja tidigare med ju längre norrut du bor. Med denna träningsform kan du ge hela kroppen ett bra träningspass då du arbetar både med över- och underkroppen. Och som en bonus kommer du ju även ut i naturen och friska luften. Det finns en mängd olika skidspår över hela Sverige som bara väntar på att bli redo för vintern. En hel uppsättning utrustning med skidor, stavar och pjäxor kommer så klart kosta lite, men det finns alltid chansen att du kan hitta dem begagnade.