Det träningen inte kan ta hand om

Tyvärr finns det delar på kroppen som träningen inte rår på. Då får man gå en annan väg för att få hjälpen man behöver.diet sallad_181951742

Skönhetsmärken

Man kan så klart inte trolla bort skönhetsmärken såsom födelsemärken eller leverfläckar genom att jobba. Oftast är de helt ofarliga och bara en mörk prick på huden. Men leverfläckar ska man hålla koll på. Om de växer eller ändrar färg kan det vara tidiga tecken på cancer och man borde alltid undersöka dem på en vårdcentral eller hos sin husläkare. Tycker man inte om dem går det alltid att skära bort hos en läkare. Det tar bara några minuter och du får lokalbedövning runt leverfläcken.

Åldrad hud

Träning kan göra under för äldre hud. Du jagar bort ålderstecken och får en lyster i hyn som man annars mister när man bara sitter i soffan. Men rynkor och hängande hud är en naturlig del av att åldras. Du kommer att märka att huden börjar hänga eftersom den förlorar sin elasticiteten med åldern. Man kan motverka detta genom ett ansiktslyft. Så länge man inte överdriver kan man få ett föryngrat utseende som inte ser alldeles för sträckt och stelt ut.

Alla viktnedgång

Om du ska fortsätta med dåliga matvanor måste du träna dygnet runt för att ändå gå ned i vikt. Träningen är utmärkt för förbättrad hälsa och för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Men när det kommer till viktnedgång ska man räkna att det är 70% dieten och bara 30% träning som ger bäst resultat. För att få en jämn och hållbar viktnedgång behöver du fokusera mest på att äta rätt och lägga till träning för en extra kick och för de goda hälsoeffekterna.

Förändra generna

Vi är alla olika, och ingenstans är det mer sant än i det faktum att inte alla har samma förutsättningar att bygga muskler, bli av med underhudsfett eller liknande. Våra gener styr väldigt mycket vilka vi är och har man inte rätt anlag kan man göra sig själv stor skada om man arbetar mot ett mål man inte riktigt har generna för. Till exempel har man visat att vissa personer mycket lättare bildar muskelmassa för att de saknar förmåga att bilda ett viss protein i kroppen.

Överkomma förkylningar

Eftersom träning är förknippat med god hälsa faller somliga i fällan att tro att träning kan hjälpa en att komma över saker som förkylningar. Detta är inte fallet och kan faktiskt göra situationen värre. Om man absolut vill träna medan man är förkyld ska man absolut undvika allt som höjer pulsen. Styrketräning, teknikträning eller till och med yoga kan vara ett bra alternativ.