Skor och kläder för löpning

Varje år är det många landet över som tar upp löpning som en träningsform. Och medan det inte behövs lika dyr utrustning som exempelvis cykling är det fortfarande värt att spendera lite pengar på både bra skor och kläder.

Skor

Bra skor är något kroppen absolut kommer att tacka en för efter en löprunda. Komfort och bra dämpning är det som ska i fokus vid valet av löpskor. Är de bekväma att springa i har man uppfyllt praktiskt taget alla krav man bör ställa på löpskorna.

Underkläder

Bekväma underkläder som inte skaver och har en bra förmåga att andas är alltid en fördel vid träning. Kvinnor behöver dock lägga lite mer fokus på dessa då de även behöver en bra sport-bh. Ju större byst desto mer stöd behöver sport-bh:n kunna ge. ovanför en viss gräns kan det dock vara svårt att uppfylla kraven helt. Somliga har till och med gått så långt att genomgå en bröstförminskning för att kunna träna normalt.

Övriga kläder

Utanpåliggande kläder bör självfallet också vara bekväma och kunna andas. Men annars är det väldigt mycket upp till var och en att välja det man själv finner prisvärt och snyggt. Många gillar kläder som sitter ganska tajt mot kroppen då de inte gnuggas fram och tillbaka över huden när man rör på sig. Tänk bara på att kläderna måste kunna anpassas efter väder och årstid.I kallt väder ska man dock inte klä på sig så pass varmt att man kan stå still och inte känna sig kall. Kroppen kommer arbeta upp sin egen värme och med för mycket eller för tjocka kläder riskerar man att bli för varm under träningspasset.